ForsideFormål og formaliaOm FritidsborgerBestyrelsenReferater fra BestyrelsemøderVedtægterKontaktoplysningerMedlemskabNyhedsbrevSponsorerJulehjerter doneret til Asnæs ByReferater fra GeneralforsamlingerGeneralforsamling 2024Generalforsamling 2023Generalforsamling 2022Generalforsamling 2021Generalforsamling 2020Generalforsamling 2019Generalforsamling 2018Generalforsamling 2017Generalforsamling 2016Generalforsamling 2015Generalforsamling 2014Generalforsamling 2013Generalforsamling 2012Generalforsamling 2011Generalforsamling 2010Generalforsamling 2009Generalforsamling 2008Liv på PlænenHøstmarked i AsnæsHøstvinHøstvin 2009Høstvin 2010Høstvin 2011Høstvin 2012Høstvin 2013Høstvin 2014Høstvin 2015Høstvin 2016Høstvin 2017KrolfBooking af PlænenProjekter i Byens RumLandsbymakeover 2017Landsbymakeover 2016Asnæs til fods - skjulte skatteBilleder fra indvielsen 6. sep.Oplæg til Landsbymakeover 2015Kulturhuset AksenDet gamle AsnæsLandvandskanalenMindesten for Gerhard NielsenByparken/TeglværksgravenUdsigten på BobjergetBobjergskolens legepladsOdsherred BrandmuseumKunstmuseetSavklingenHuset i AsnæsKunst i Byens RumBaggrund - Kunst i Byens RumAsnæs er en dejlig by at bo i...Det CENTRALEBorgermøde 31. oktober 2010Forelæsning: Stræde og BertelsenStrædes viise ordKunst til AKSENAnsøgning - LAG 2012Fritidsborger omkring AksenBays Café i AksenKreativitet på Kryds og TværsAndet liv i AsnæsOWL - Odsherreds WhiskylaugVedtægter - OWLLMK AsnæsSyng i kor med KoM - koretPetanqueUden for AsnæsRejseklubben FritidsborgerPartnerskab PL-DKSammen med Nyvang + PolenIdéerAprilsnar 2011Brainstorm 2011BagagerumsalgBrainstorm 2008FestivandCentral ParkFritidsborger i AKSENGode vink til fremtidenIdéopsamlingFolkeaktierJuleudsmykningSnemænd og -konerNemme og realiserbare idéerPraktiske GriseTurcykling - DerudafUngdom og MusikVilde og visionære idéerBillederHøstmarkedet 2016Brainstorm 2011Juletræ 2010Høstfest 2010Kunst i Byens Rum 2010Høstfest 2009Odsherreds Whiskylaug

Oplæg til Landsbymakeover 2015

Projekt: Landsby Makeover

Projektforslag til deltagelse i konkurrencen om Landsby makeover:

Kommunens oplæg:

Beskriv det område i byen, som I ønsker at give en makeoverTil denne beskrivelse skal der vedlægges et kort, der tydeligt viser hvor i byen området er beliggende. I kan hente kort over jeres by her: netkort.odsherred.dk*

Området: Den gamle del af Asnæs fra kirken og op til Bobjerg.

Synliggørelse af Asnæs ”Skjulte skatte” fra området ved Landvandskanalen, forbi kirken, byens 3 kulturhuse, byparken og byens højeste punkt Bobjerget.

Hvorfor ønsker I at give netop dét område en makeover?*

Vi vil gøre Asnæs by kendt som samlingsstedet for Handel-Kultur-Kunst og Natur. Ved at fremhæve byens skjulte skatte, kan vi udvide bevidstheden om byens kvaliteter hos landliggere, turister, byens- og kommunens borgere.

Hvad vil I foretage i det område, I vil give en makeover for, at det bliver et skønnere sted?*           

Vi vil udarbejde skilte med et kort over Asnæs by og indtegne 8 oplevelsespunkter/seværdigheder/muligheder, samt udvikle en motionsrute der kommer forbi alle punkterne. Skiltene skal opsættes i pæne rammer/stativer på steder hvor mange mennesker kommer forbi f.eks. ved: Aksen, Centret, Stationen, kunstmuseerne og Asnæshallen.

 Desuden vil vi opsætte pæne lave stolper ved oplevelsespunkterne med QR kode i samme design som Geoparkens oplysningsstolper. QR koden skal indeholde historien om stedet, nogle billeder og/eller film. Kulturhuset Aksen og Lokalhistorisk forening har en del materiale, der kan bruges bl.a. Erling Olsens bøger og Søren Bays billeder om Asnæs.   

Vi vil også trykke postkort med samme motiv som skiltene, samt en kort forklaring til hvad der er at se på de 8 oplevelsespunkter. Desuden en indtegnet motionsrute på 4 km, der forbinder alle 8 steder. Disse kort skal uddeles og indgå i Geopark Odsherreds øvrige turistinformationsmateriale. Den samme rute kan udvikles til GPS-skattejagt.

Byparken: Etablering af et ildsted/bålplads a la Høve Skov og et borde/bænke sæt hvor bordet er sekskantet og der er plads til 12 – 15 prs.  

Derudover ønsker vi at frigøre ”Bobjerg” ved at trimme træer og buske, så det bliver muligt at opleve udsigten over byen og landskabet omkring Asnæs.

Trykning af en brochure/folder med en lidt længere beskrivelse af hvad man kan se og opleve på de 8 steder samt lidt historie. Desuden rutebeskrivelse til en cykeltur/ biltur i omegnen af Asnæs med fortælling om Geopark Odsherred, gravhøjene, Lammefjorden m.v.

       Oplevelsespunkterne:

1.    Det gamle Asnæs omkring kirken og ruinen/Gyden

2.    Landvandskanalen og udsigten over Lammefjorden og Geopark Odsherred.

3.    Kunstsamlingen i Det Hvide Hus

4.    Kunstmuseet Huset i Asnæs

5.    Bobjergskolens store legeplads

6.    Toppen af Bobjerget ved antenneanlægget.

7.    Byparken/ Teglværksgraven

8.    Aksen - Byens kulturhus og bibliotek.

Budget: Hvad vil I bruge de 25.000 kr. til (vedhæft evt. et budget sammen med kortet)?*

Budget vedlagt ansøgningen.

10 deltagende husstande - evt. forening.  

Repræsentanter fra Fritinget, Grundejerforening, Fritidsborger m.v. 

Hvad vil I bruge præmiepengene til, hvis I vinder?*

Vi vil bruge dem til følgende:

Vi drømmer om at bygge et udkigstårn på toppen af Bobjerget hvis det er mulig. Skal være solidt og sikkert som tårnet ved Hov Vig.

Byparken: Skabe et aktivitetsrum i parken med mulighed for at byen kan bruge den til at kunne samles om sommeraktiviteter og akustisk musik, måske et grundlovsmøde el.lig.

Ruten til oplevelsespunkterne gøres mere synlige med logo i messing, som f.eks. lægges ned i fliser på fortove og stier.

Informationsmateriale i landskabet til cykel og bilture langs kanalen og til Geopark

Etablere GPS skattejagt.Senest opdateret 16.06.2015 21:35 af GL